Scandinavian Grand Prix of the Sea 2009

San Benedetto del Tronto is nog maar net achter de rug of Göteborg kondigt zich al aan. Zweden host rondes 7 en 8 van de Powerboat P1 Grand Prix of the Sea. Met hierna nog twee rondes te gaan, komt het einde van het seizoen stilaan in zicht en onnodig om hierbij een tekening te maken wat de spanning betreft.

Masforce Pegase staat sterk in de tussenstand bij de supersport klasse op een derde plaats waar ze de hete adem van het team Iko Casa in hun nek voelen.Furnibo 2B1 zorgde eveneens voor aangename verrassingen. Een overall 5de plaats in de Evolution class is een sterk staaltje. Ze liggen op roepafstand achter Lucas Oil. Searex Cranefields Wine haalde een goed resultaat in de Italiaanse sprint maar viel uit tijdens de endurance. Het team koos er op dat moment voor om de motoren te sparen. Hoe dan ook, Gino Passchier is er helemaal klaar voor!

Tijd nu voor wat cijfers en kaarten. Hieronder lees je het programma van Göteborg en kun je de parcours voor powerpole, sprint en endurance bekijken.

Programma

Vrijdag 7 augustus 2009
16.00 – 17.00 uur – Powerboat P1 Scandinavian Grand Prix of the Sea – PowerPole

Zaterdag 8 augustus 2009
13.45 – 14.45 uur – Powerboat P1 Scandinavian Grand Prix of the Sea Round 7 – Supersport
15.30 – 16.30 uur – Powerboat P1 Scandinavian Grand Prix of the Sea Round 7 – Evolution
17.15 uur – Podium Presentations Evolution en SuperSport, Round 7

Zondag 9 augustus 2009
13.45 – 15.00 uur – Powerboat P1 Scandinavian Grand Prix of the Sea Round 8 – Supersport
15.30 – 16.45 uur – Powerboat P1 Scandinavian Grand Prix of the Sea Round 8 – Evolution
17.30 uur – Podium Presentations Evolution en Supersport, Round 8
17.45 uur – Podium Presentations for the Grand Prix, Supersport and Evolution

Uiteraard is deze timetable onder voorbehoud.

Parcours
De ‘gate’ bevindt zich tussen boeien A en A1.

Op vrijdag wordt de powerpole gevaren. De neergezette tijden bepalen de startpositie voor de races. Tijdens die races starten alle boten op 1 lijn naast elkaar. Wie in de powerpole de snelste tijd vaarde, mag kiezen waar hij in die lijn start.

Scandinavian Grand Prix of the Sea - powerpole

Zaterdag sprint race
De evolutionklasse vaart een start ronde gevolgd door tien racerondes; samen goed voor 44.75 nm. De supersport klasse racet 1 ronde minder. Elke ronde is 4.09 nm. Alle races worden in klokwijzerzin gevaren.

Zondag endurance race
Voor de evolution boten telt het parcours een startronde en niet minder dan 17 rondes. Zij varen een afstand van 73.38 nm. De supersport klasse racet ook hier weer een ronde minder (69.29 nm). Elke ronde is even lang is in de sprintrace, nl. 4.09 nm.

Scandinavian Grand Prix of the Sea - Sprint en Endurance parcours

We duimen voor al onze ‘Belgian Boys’.