2009 P1 kan voor Masforce al niet meer stuk

Masforce Pegase: a fine spirit of Belgium Na 6 manches in de P1 Powerboat Grand Prix of the Sea kan er nog wat gebeuren maar voor het Belgische Supersport team Masforce Pegase is het totnogtoe een echt succes geweest. Zij stonden als nieuwkomers elk P1 weekend op het podium en bekleden bovendien de derde plaats in het algemeen klassement .

“Onze powerboat liet al meer dan 3 500 mensen genieten van het powerboaten en tussen alle andere P1 deelnemers is onze Nor-Tech dus een ‘oudje'” vertelt Filip Van Vlem niet zonder enige trots. “We zijn enorm goed op elkaar afgestemd”, geeft Patrick Huybreghts die de throttles bedient prijs. “Als Micha, de stuurman, aangeeft dat hij de boot in de bocht heeft, dan heeft hij die ook en ga ik voluit. Het vertrouwen is 100%” gaat hij graag verder.

Voor Marc Sluszny, avonturier van beroep,  is het met dit P1-seizoen de eerste ervaring in powerboating. “Ik had nooit gedacht dat het zo intens en inspannend zou zijn. Na elke race voelen we dat racen op dit niveau veel energie vergt. Ik ben dan ook gelukkig om hieraan te kunnen deelnemen met een ongelooflijk team. Het is werkelijk een unieke ervaring.” We geloven hem maar al te graag. ‘De boot gaat nu terug naar België en dat is nodig want we maakten water in de laatste ronde van de endurance race. Eens aan de wal merkten we zelfs dat het om bijna 300 liter ging en dat maakte dat we in een van de bochten om de boei bijna overkop gingen.” vertelt ons Patrick aan de gsm en voegde er meteen aan toe dat hij Marc doorweekte met de champagnespray eigen aan het ereschavot. Wat een weekend.

Masforce Pegase in San Benedetto del Tronto

Masforce Pegase Istanbul 2009

The Spirit of Belgium in actie!

The Spirit of Belgium in actie in Istanbul 2009

All pictures are copyright Medianaut except where mentioned otherwise.
Usage of the pictures:
not for commercial purposes – if used credits are to be given as ‘Pictures by courtesy of Medianaut – Karel Overlaet

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.