Goed nieuws van Spirit of Portomaso en Centaurian Yachts

Spirit of PortomasoRaceverslag race week-end Vigo. Wegens de arbeidsomstandigheden moesten we nog tot donderdagnamiddag werken en zijn we pas ‘s avonds via Porto toegekomen. In Vigo hebben we ‘s morgens eerst de boot vaarklaar gemaakt. Olie en alles dubbel nagekeken of er niets abnormaal los zat om alle miserie na Tunesie te vermijden. Na de powerpole hadden we de 3e plaats voor de race op zaterdag. Het circuit was redelijk vlak ten opzichte van voorgaande races. Robbe en ik beginnen in de boot meer en meer op elkaar afgestemd te geraken en hij voelt de boot meer en meer aan op een positieve manier. Bij het tewaterlaten van onze boot op zaterdagmorgen stelden we vast dat de impellor van de koeling verbrand was. Deze heb ik onder waakzaam oog van Nico zelf moeten vervangen. We zijn uiteindelijk zaterdag op een 5e plaats geeindigd maar er was direct protest tegen de winnaar van deze race wegens overspeed met als gevolg een disqualificatie voor het Baya team en een 4e stek voor ons!

Spirit of PortomasoVoor de officiële uitslag waren we 3e daar dit een wild card was met de nieuwe Velocity boat. Belangrijk nieuws was dat Nico van Ackeleyen een super reparatie heeft uitgevoerd aan onze aandrijving en dat deze het dit weekend meer dan uitgehouden heeft.

Zondag gestart op een supergroot parcours. We nestelden ons meteen van in het begin op een 5e plaats en hebben deze tegen de veel zwaardere motoren van onze concurenten weten te behouden!  Wij waren allen in euforie want Christine had immers uitgerekend

dat we algemeen 3e waren in de rangschikking.

Toegekomen bleek dat tot onze grote verbazing niet waar te ziin iets waar we geen genoegen konden mee nemen en waar we nadien (na met zekerheid vernomen te hebben dat de Velocity boot zaterdag met ondergewicht zat) een klacht hebben ingediend en deze gisterenavond in positieve afloop mochten ontvangen.

Wij danken Jean Marie en Kathy van Lancker, Francis Notschaele en Rene Durcret voor hun eerlijkheid om ons mee te helpen vechten om ons gelijk te halen. We hebben de euforie van het podium gemist maar dat is ruimschoots goedgemaakt door de uiteindelijke uitslag die we mochtenontvangen van de wedstrijdjury.

We willen langs deze weg David le Rycke bedanken die de boot samen met Reneken van Hemelrijck naar Vigo heeft gesleurd en

deze op dit moment al naar Portimao heeft vervoerd voor hun super steun alsook  Christine Veyt die er weeral eens geen

gemakkelijk week-end met de nodige stress en spanning heeft opzitten. Bedankt ook aan Fleur en Niels voor hun hulp dit weekend (Cleaning and Crane).

Spirit of PortomasoCentaurian heeft belofte gehouden met hun vooropgestelde pronistiek wat hun podiumple betreft: 3e plaats op zaterdag met een super Frank Hemelaar en Piere Colpin die in mijn ogen dankzij zijn ervaring in een klein Pirana bootje in Costa Zela zich op dit moment kan meten met de top van de P1. Nico Huybens heeft zodag ook zijn zit achter het stuur bewezen met een superuitslag. No Balls no Glory is meer dan op zijn plaats sprongen in het oneindige van meer dan 70 meter ver zonder uitkomst je moet op dit moment meer dan op elkaar

en op je materiaal kunnen rekenen. Derde plaats totaal in het weekend en zaterdag op het podium: je zou voor minder gaan dromen. Wij zijn in het bijzonder blij Voor Nico Huybens en zijn Katrien omdat ze uiteindelijk net als ons na een gans jaar miserie en onbegrip een podiumplaats hebben kunnen bemachtigen. We wensen hen dit voor de wedstrijd binnen 10 dagen in Portimao (Portugal) ook toe.

Het meedingen naar een podiumplaats in een wereldkampioenschap hangt af van vele factoren en vele bouwsteentjes die op de juiste moment op de juiste plaats moeten blijven zitten. Dat is dit weekend voor beide teams gebeurd: een serieus licht in de duisternis na al de miserie die we al op ons dak hebben gehad tijdens de voorbije wedstrijden.

Nogmaals bedankt Bea en Nico van Ackeleyen.

En nu op naar de volgende race in Portugal!

(Foto’s David le Rycke)

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.