Podiumplaats voor België op het Powerboat World Championship

Spirit of BelgiumValletta (Malta), 9 mei 2009 – “Spirit of Belgium” is de naam van het Belgische team dat deelneemt aan het Powerboat P1 World Championship 2009, waarvan de eerste race dit weekend plaatsvond in Malta. Marc Sluszny, Micha Robijn en Patrick Huybreghts lieten zaterdag meteen de nationale driekleur schitteren op het podium.

Marc Sluszny, navigator van het team, is bijzonder opgetogen over deze prestatie. “Ik kan het bijna niet geloven. Onze allereerste race en al meteen een podiumplaats. Van alle extreme sporten die ik ooit heb beoefend, is dit wel degene met de allermooiste start.” Powerboat P1 is het meest prestigieuze wereldkampioenschap voor Offshore boten. Powerboats met een vermogen tot 1 700 pk strijden in 6 landen voor de titel. Met snelheden tot 200 km/u op het water is dit kampioenschap zeker zo indrukwekkend als Formule 1 met wagens.

Patrick Huybreghts, captain en throttle man, verwachtte na het behalen van de 4de chrono-tijd vrijdag een competitieve wedstrijd. “Onze powerboat beschikt over minder vermogen dan de meeste andere teams, maar in de bochten maakten we het verschil. De afstelling zullen we in de komende weken nog verder perfectioneren voor de volgende race in Istanbul op de Bosporus tussen Europa en Azië, waar honderdduizenden toeschouwers worden verwacht.” Micha Robijn, piloot van het team, vult aan: “We hadden verwacht dat de concurrentie zeer hard zou zijn gezien de weersomstandigheden. Van bij de start was het een hevige strijd op het scherp van de snee. Dankzij het uitstekende teamwork slaagden we erin om met onze Belgische boot op een fantastische 3de plaats te finishen.” De Belgen deelden het podium met het Britse team en de delegatie uit Oekraine. Na de volgende race in Turkije, staan Italië, Zweden, Sicilië en Bahrein nog op het programma. Eind oktober is de wereldkampioen bekend. Indien u meer informatie wenst kan u terecht bij Filip Van Vlem, Team Manager, op het nummer + 32 475 48 86 94.  Spectaculaire TV-beelden in High Definition op aanvraag.

Spirit of Belgium

Spirit of Belgium

Spirit of Belgium

Spirit of Belgium