Searex ontvangt RYA award

Searex team met links Sigfried Greve en rechts Gino PasschierVerleden weekend (7 en 8 februari 2009) ontving Gino Passchier een award van de Britse Royal Yacht Association (RYA) te Bournemouth voor het wereldrecord P1 snelheid op het Coniston meer (UK). In november 2008 haalden Gino en de Duitse teameigenaar en piloot Sigfried Greve een topsnelheid van maar liefst 219,6 km/uur.

We berichtten hier al eerder over op powerboating. be in Gino Passchier en Sigi Greve zetten wereldrecord. Het certificaat werd overhandigd door de President van de U.I.M., Raffaele Chiulli. Deze award betekent heel wat voor Searex die binnenkort ook zijn K7 gouden ster in ontvangst mag nemen. Met deze award is Gino niet alleen de enige Belg met een K7 Golden star maar tevens ook de eerste niet-Engelse powerboatpiloot.  De K7 Golden star wordt sinds 1973 toegekend aan powerboatpiloten die een werelrecord van ruim 160 km/uur vestigen op Lake Coniston.

Gino Passchier met de RYA awardHet is de droom van iedere powerboat piloot om die onderscheiding ooit te mogen behalen. Ze is immers een eerbetoon aan Donald Campbell die in 1967 met zijn K7 Bluebird op datzelfde meer bij een tragisch ongeval om het leven kwam. Ter ere van hem wordt er  ieder jaar een speed recordweek gehouden. Deze is het best te vergelijken met de snelheidsduivels op land te Bonneville (US) op de zoutvlaktes. Campbell vestigde trouwens eerder dat jaar ook een record en was toen zowel de snelste man op het water als op land.

Na zijn tragisch ongeval werd zijn lichaam nooit gevonden tot zijn dochter een zoekactie opzette en ze de K7 cockpit heeft teruggevonden op 110 meter diepte. Hij kreeg een eervolle rustplaats naast het meer. Restanten van zijn K7 Bluebird worden  momenteel gerestaureerd en de K7-club wil Campbell doen herleven in 2010 door deze terug over het meer te laten knallen.

In 2009 zal Gino met het Searex team een nieuwe poging ondernemen om hun eigen record te verbeteren. Target is dan 230 km/uur …

Powerboating.be zal erbij zijn!