2B1 maakt het waar in Göteborg 2009

Furnibo 2B1 in Zweden 2009Het zat eraan te komen: 2B1 haalde in Göteborg de eerste plaats in de Endurance race bij de Evolution klasse. Het raceweekend begon goed. In de powerpole op vrijdag zette Furnibo 2B1 de beste tijd neer met Benjamin Van Riet aan de throttles naast piloot Pierre Colpin. Een puike prestatie.

Zaterdag echter trok een defecte motor een streep door de rekening. Vanuit Frankrijk hadden we die dag telefonisch contact met Pierre Colpin, piloot van Furnibo 2B1. “Na een geweldige voorsprong in de Sprint race sloeg een van onze motoren in gardian en viel uit. We moesten deze opnieuw opstarten. Net toen we de eerste boei bereikten en Lucas Oil Outerlimits met een knalvaart naderde was seconden later de sprintrace voor ons afgelopen. De motor was stuk!” Het gevolg was dat ze geen punten konden halen. Een nieuwe motor moest gemonteerd worden net als in San Benedetto Del Tronto. Dankzij het technisch team onder leiding van Nico Van Ackelijen was de Fountain tijdig up and running voor de endurance race op zondag. En wat een race!

Ongeveer halfweg de endurance race had Furnibo 2B1 met Colpin en Hemelaer in de cockpit een riante 6 seconden voorsprong op concurrent Lucas Oil toen het noodlot toesloeg. De outerlimits van Sgro en Hook maakte een barel roll waarbij hun powerboat zonk. Beide inzittenden konden gered worden maar hun knalrode Outerlimits was onherstelbaar beschadigd. De wedstrijddirecteur gaf onmiddellijk de rode vlag en de race werd stilgelegd.

Furnibo 2B1 in Zweden 2009 nummer 1 in de endurance raceToen bleek dat beide piloten oké waren, werd de race hervat en herleid tot 7 rondes waarbij SNAV OSG de jacht geopend had op Furnibo 2B1 maar de meerdere moest erkennen in ons Belgisch team. Dit betekende dat Colpin, Hemelaer en Van Riet de endurancerace gewonnen hadden en ze daarmee weer een mooie podiumplaats verdiend hebben. Derde was #10 Cigarette Smash Poker.

Onze andere landgenoot Gino Passchier die vaart voor Searex Cranefields Wine moest wegens motorpech de race verlaten. Het zit Gino echt niet mee tijdens dit seizoen maar houdt de spirit erin.

Evolution Class Sprint Results

1 #88 SNAV OSG
2 #10 Cigarette Smash Poker
3 #77 Lucas Oil Outerlimits
4 #47 Silverline
5 #66 Cranefields Wine
6 #33 Furnibo 2B1

Evolution Class Endurance Results

1 #33 Furnibo 2B1
2 #88 SNAV OSG
3 #10 Cigarette Smash Poker
4 #47 Silverline
5 #77 Lucas Oil Outerlimits
6 #66 Cranefields Wine

Met nog twee rondes te gaan tijdens het weekend van 11 tot 13 september in Sicilië zullen de teams alles op alles zetten om hun laatste punten te kunnen binnenhalen. Geruchten doen de ronde dat Lucas Oil zal aantreden met een nieuwe boot … We zijn erg benieuwd. Eén ding is zeker: Furnibo 2B1 heeft al veel hoofden doen draaien.

Furnibo 2B1 in Zweden 2009

Furnibo 2B1 in Zweden 2009

Furnibo 2B1 in Zweden 2009

Furnibo 2B1 in Zweden 2009

Furnibo 2B1 in Zweden 2009