Spirit of Belgium Powerboat team pakt zilver en brons tijdens Göteborg 2009

Spirit of Belgium in actie tijdens de P1 in Zweden 2009Marc Sluszny, Micha Robijn en Patrick Huybreghts hebben opnieuw een uitstekend resultaat neergezet in het Zweedse Göteborg, waar de voorlaatste manches werden afgewerkt in het wereldkampioenschap. De Antwerpenaren zorgden voor de meest spectaculaire race van het seizoen door een bikkelhard duel aan te gaan met de Oekraïners en de Italianen om zo hun 3de plaats in de tussenstand veilig te stellen.

Owner en thottleman Patrick Huybreghts had hoge verwachtingen voor dit weekend: “Voor de eerste keer dit seizoen krijgen we de kans om onze stuurmanskunsten écht te bewijzen, aangezien het parcours bestaat uit korte rechte stukken en zeer technische bochten. Het vermogen van de boten is nu ondersgeschikt aan de vaartechniek, wat zeker in ons voordeel speelt. Aangezien we rond een aantal eilandjes varen, is het van groot belang om de terugslag van de golven goed in te schatten en het bochtenwerk met de hoogste precisie uit te voeren”.

P1 Zweden 2009Navigator Marc Sluszny zag ook voor hem een zeer belangrijke taak weggelegd. ‘Vergelijk dit circuit maar met Formule 1 in Monaco: het is zeer smal wat inhalen extreem moeilijk maakt. Enkel bij het uitkomen van de bochten kan je hopen je voorganger voorbij te gaan. We moeten ook zeer nauwlettend navigeren, aangezien het net buiten het parcours ondiep is door de rotsen. Één kleine fout maken of een boei missen is fataal!’

In de sprintrace op zaterdag zorgden de Belgen voor een adembenemend spektakel, door spannende duels met de teams uit Oekraine en Italië. Ze haalden alles uit hun Spirit of Belgium en finishten op een tweede plaats na Groot-Brittannië. Ondanks een technisch probleem in de zondagse endurance race slaagde het team er toch in op een 4de plaats te finishen waardoor ze opnieuw het brons binnenhaalden voor het weekend en hun 3de plaats veilig stelden in de tussenstand. “In principe volstaat het om de twee races in Sicilië uit te varen om onze 3de plaats te kunnen behouden” zegt Micha Robijn. “Maar uiteraard gaan we er opnieuw ten volle voor gaan om zo hoog mogelijk te eindigen. De andere teams hebben ons in het begin van het seizoen onderschat: met nieuwe en zwaardere motoren en vooral grote werkingsbudgetten dachten ze dat ze met “de kleine Belgen” weinig rekening moesten houden maar we zien wel wat het verdict wordt op 13 september na de laatste race in Sicilië”, lachte de piloot.

De races in Zweden waren live te volgen op de digitale zender Exqi Sport, en worden nog regelmatig herhaald, naast de maandelijkse docusoap over het team.
P1 Zweden 2009

SuperSport Class Sprint Results

1 #26 Team SW1 Capital
2 #17 MasForce
3 #38 Baia Attolini
4 #43 Seagull Chaudron
5 #22 Big Sergio
6 #82 Goldfish
7 #28 Blue Shaft
8 #44 Iko Casa

SuperSport Class Endurance Results

1 #26 Team SW1 Capital
2 #43 Seagull Chaudron
3 #38 Baia Attolini
4 #82 Goldfish
5 #17 MasForce
6 #22 Big Sergio
7 #28 Blue Shaft
8 #44 Iko Casa

Masforce Pegase neemt voor het eerst deel aan de Grand Prix of the Sea P1 Powerboat en haalt met deze resultaten weer hel wat punten binnen. We duimen voor een probleemloos laatste raceweekend half september 2009 in Sicilië. Powerboating.be is eveneens van de partij.

P1 Zweden 2009

P1 Zweden 2009

P1 Zweden 2009