E.K Italië

Persbericht. Het Belgisch-Duits powerboatduo mikken op een podiuplaats in Nettuno (IT) voor het Europees Kampioenschap. Gino Passchier (BEL) & Sigfried Greve (D) staan momenteel op een 6de plaats op het wereldkampioenschap. Powerboat P1 met hun Searex Falcon 40 voet met 2x 640 pk. Als voorbereiding van de volgende WK Grand-prix te Vigo (SP) gaat het duo voor goud op het Europees kampioenschap te Nettuno Italië die van start gaat op 28 augustus.

Na de laatste Grand-prix te Tunesië hadden veel teams de nodige tijd om hun boten terug raceklaar te maken voor de volgende Grand-prix te Vigo waar de omstandigheden extreem te noemen waren om te racen in temperaturen van meer dan 40 graden en 50 graden in de gesloten cockpit. Ondanks de voorbereiding voor de volgende etappe in het wereldkampioenschap nam het duo graag de uitnodiging aan van het IPS ( Italia powerboat Series) om deel te nemen aan het Europees kampioenschap. Het deelnemersveld bestaat vooral uit teams die ook strijden voor een wereldtitel in P1 en zal terug een wedstrijd worden op hoog niveau. Het Cranefields wine Searex team had eerdere wedstrijden te kampen met kleinere technische storingen waardoor de motoren maar 75% rendement gaven … ondertussen zijn alle problemen van de baan en hopen we optimaal te kunnen presteren op het E.K en de resterende wedstrijden van het Wereldkampioenschap waarvan de eerstvolgende reeds plaatsvindt op 12 Sept te Vigo. De laatste 2 wedstrijden vinden plaats op 26 september te Portimao (P) en op 13 november te Bahrein.

Powerboat P1 is druk bezig aan hun racekalender voor 2009 en willen dan ook meerdere continenten als host, zo zijn er plannen om het W.K seizoen te starten in China en vervolgens de 2de Grand-prix te hosten in Florida Key-west, het mekka van alle powerboatseries super V – pro V en class 1. Ook Searex is druk bezig met het plannen voor het W.K 2009 waar de beginfase gestart is van het ontwikkelen van de nieuwe Searex 48 voet, een langere versie zou ons de nodige voordelen geven in ruwe omstandigheden zoals we reeds ervaren hebben in Marseille en Malta.

Het W.K kan online gevolgd worden via P1 radio en life animatie 3D streaming beelden via Virtual spectator.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.