Istanbul – zaterdag podiumplaatsen voor 2B1 en Masforce

Zwoel 2B1 (witte outfit) als  Masforce behaalden een podiumplaats 23.42 uur. Net terug op de hotelkamer vind ik eindelijk de tijd om nog eens te bloggen vandaag. Wat een dag! Zowel in de supersport class als in de evolution class stonden Belgische teams op het podium. Masforce voer een naadloze wedstrijd met hun Nor-Tech en mocht zich bij de top drie rekenen. Furnibo 2B1 racing team legde Lucas Oil het vuur aan de schenen en zette haar tweede plaats – voor het Cigarette team – resoluut neer. Vandaag was het een erg mooie dag.

Masforce voer een perfect parcours in de supersport class: berekend en absoluut gecontroleerd. Dit team blijft constant presteren. Je kunt je klok erop gelijk zetten. De crew kent de boot als hun binnenzak en het is dan ook een lust voor het oog om deze powerboat te zien voorbijknallen. Niet te vergeten dat deze Nor-Tech met beide originele Mercury motoren al ruim 3 500 mensen de ervaring van powerboating hebben leren kennen. In deze klasse verliep de strijd om de eerste plaats ongemeen spannend tussen Seagull en Iko Casa. Het Oekraïense team haalde het van het vrouwelijke team. Het blijven twee Chaudron powerboats maar Iko Casa kwam net iets te kort.

In de evolution class haalde Furnibo 2B1 Racing Team een uitmuntend resultaat. Toen ze net achter Lucas Oil de bocht om kwamen, was de trend geezet. Ze beten zich vast in het spoor van het Outerlimits team en kwamen dicht, heel dicht bij de eerste plaats. Heel de race lang bleven ze Lucas Oil opjagen. De talloze toeschouwers lieten hun appreciatie horen als beide boten voorbij knalden.

Cranefields Wine had heel wat supporters bij. Het team volgde een veilige strategie wegens opnieuw motorproblemen: de nodige laps uitvaren om punten te kunnen scoren wat ze ook deden. Natuurlijk is het leuker om vooraan te eindigen maar soms is strategie verstandiger dan pure snelheid. Overigens na de race hebben ze nog wat aanpassingen uitgevoerd en een testvaart gedaan om morgen – zondag – klaar te zijn voor de endurance in de evolution class. Kiton Outerlimits en Pignolo 53 verschenen niet aan de start.

Wat een dag!