Istanbul – zondag op ‘het eiland’

Presentatoren Steve en Martin op het VIP-eiland19.53 uur. De dag begon heet en de wind was gedraaid richting Zwarte Zee. Geen ontbijt dit keer want ik wilde zo snel mogelijk aan de pit zijn. Daar aangekomen waren de testruns al begonnen. Bedrijvigheid alom, boten in en uit het water met de gigantische kranen. Het loopt vlot en iedereen weet wat te doen. Wat verderop staat een tankwagen aan de oever waar de teams de benzine en diesel kunnen inslaan. Wanneer de powerboten al gretig heen en weer knallen, begeef ik me net als gisteren naar het kunstmatige eiland waarop de genodigden op de beste plaatsen zitten voorzien van wat je maar wil.

Hier kan ik live meemaken wat de hospitality precies inhoudt. We zitten op de eerste rij, zeg maar en Martine Sanborn, een van de commentatoren zit hier ook en dat maakt het alleen maar ‘echter’. De genodigden, en dat zijn er heel wat, genieten met volle teugen van deze unieke gelegenheid en overal zie je dan ook ‘happy people’. Een buffet is de hee tijd open en biedt Turkse lekkernijen en dito dranken. P1 Powerboat CEO Asif Ragoonwala mag hier niet ontbreken en wordt door heel wat mensen aangesproken.

Als de race begint, zitten we op een houten terras en hebben echt een fantastisch zicht op een groot deel van het parcours. Zelfs de mensen in het zwembad geven hun verkwikkende omgeving even op om de boten voorbij te zien vliegen. De oh’s en de ah’s zijn nooit ver weg. Een Duitse delegatie neemt plaats met hun driekleuren en achter mij staat Janet Wilson te filmen. Janet is de echtgenote van Nigel Hook die vandaag (zondag) in de vuurrode Lucas Oil Outerlimits vaart. We slaan een praatje en dan komen de boten eraan.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.