Raceweekend Hammamet Tunesië

Beste powerboating liefhebbers

Terug van ons toch wel deprimerend weekendje Hammamet. Eerst en vooral wil ik Nico en zijn zoon Ozzy enorm bedanken voor het vele werk ze hebben verricht. Ons dakje moest er nog op, vrijgave van de boot verliep ook niet zonder slag of stoot, en nog veel meer?
Op vrijdag voor de powerpole moesten we bij het ingaan van de 2e ronde serieus uitwijken daar de #99 Fountain Worldwide met pech lag te dobberen en weg was een mogelijks goed resultaat. Op zaterdag hebben we dan diverse sets schroeven uitgeprobeerd, daar we wat moeite hadden om de boot goed onder controle te krijgen, en de maximum speed niet was zoals in Marseille of Malta. Misschien had de snelheid te maken met de extreme hitte, wie zal het zeggen. Ook ik had er last van (lees buikloop).

Enkele minuten na het nemen van de start in de Endurance race liep het fout. De waterpomp van de rechtermotor was afgebroken zodat de motor oververhit geraakte. Nochtans had Nico een stuk van de boot afgevijld zodat er meer ruimte was tussen de pomp en de boot. Einde race, gevloek, gedesillusioneerd en nog meer van dat … Ook op zondag hadden we hetzelfde probleem. Conclusie, een weekend zonder punten en jammer genoeg ook zonder de 50 bonuspunten (1e seizoenshelft met dezelfde motoren) daar we de races op zaterdag en/of zondag niet hebben kunnen uitvaren. Gelukkig kennen we nu eindelijk de oorzaak van het probleem en zullen we dit euvel zo spoedig mogelijk oplossen. Het voordeel is dat de boot nu eindelijk terug thuis is en we zullen kunnen testen op onze Noordzee. Hop naar Vigo in september.

Groeten
Pierre